Начало Рали Участниците в Hyundai Racing Trophy със сериозна заявка за рали Твърдица-Елена

Участниците в Hyundai Racing Trophy със сериозна заявка за рали Твърдица-Елена

46
0

Месец и половина след доброто представяне на екипажите на Hyundai Racing Trophy на рали „България“, участниците от едномарковия шампионат са със сериозна заявка за 12-тото издание на рали „Твърдица-Елена“, този уикенд 15-17 юли. Първите две състезания наредиха временната стълбичка на Hyundai Racing Trophyи първите три екипажа се откроиха. Това са Григор Григоров/Даниел Миленков, Христо Геров/Йордан Йорданов и Симеон Симеонов/Димитър Спасов.

Интересна надпревара се получава между водачите във временното класиране на шампионата като разликата в точките между тях не е много голяма и рали „Твърдица-Елена“ ще се окаже ключова надпревара за тях. Добри резултати показа и Мирослав Ангелов, който е със сериозни амбиции за челните позиции на Hyundai Racing Trophy.

В едномарковия шампионат се включва нов пилот – Георги Делчев, който бе представен още в началото на състезателния сезон. Дебютантът е израснал в семейство на автомобилни състезатели и участва в организирани тестове на Hyundai i20 Coupe R1 още в началото на създаването на проекта Hyundai Racing Trophy.

Форлойфер е на рали „Средна гора“ 2015 и участва в тренировъчния лагер на Hyundai Racing Trophy, който се проведе през месец февруари. Негов навигатор ще бъде Лазар Тевекелов, който прави своя дебют през 1985г. с пилот Георги Генов. От 1994 до 2002 не се състезава, а след това в екипаж с Илия Царски печелят рали „Сливен“ 2003, рали „Стари столици“ 2003 и 4-то място в генералното на рали „България“ 2003. През 2006г. е навигатор на Радослав Козлеков.

Екипажите на Hyundai Racing Trophyвинаги стартират състезанията си подготвени, както добре физически, така и с технически изправни автомобили. След подобренията по Hyundai i20 Coupe R1 резултатите са на лице и екипажите на едномарковия шампионат постигат още по-добри времена на състезанията. Това последно си пролича на рали „България“, където пилотите се изкачиха напред в генералното класиране, а на някои състезателни етапи достигнаха челни позиции сред лидерите от по-високите класове. 

Надпреварата в Hyundai Racing Trophyе оспорвана до последните секунди и развяването на карирания флаг. Пилотите на едномарковия шампионат винаги дават най-доброто от себе си, често разменят позициите си в класиранията по етапите и все повече фенове следят развитието на автомобилната им борба.

На предстоящото рали от 15 до 17 юли, пилотите ще изминат над 120 състезателни километра разпределени в 11 етапа. Това са СЕ 1 – Твърдица, СЕ 2 – Боров дол, СЕ 3 – Детелината 1, СЕ 4 – Детелината 2 през първия ден, а за втория ден остават СЕ 5 – Чумерна, СЕ 6 – Буйновци, СЕ 7 – Яковци 1, СЕ 8 – Яковци 2, СЕ 9 – Елена-Твърдица, СЕ 10 – Предела, СЕ 11 – Хюндай. Церемониалният старт ще бъде даден на 15 юли от 21:00ч. на площад „Свобода“ в гр. Твърдица, а награждаването ще се извърши на същото място на 17 юли.