Начало Рали Успешен старт и труден съботен ден за Hyundai Santa Fe T1 на...

Успешен старт и труден съботен ден за Hyundai Santa Fe T1 на Баха 500

53
0

Цветомир Иванчев и Ивайло Николов от Hyundai off-road racing team записаха първо време при джиповете още в пролога на състезанието, който се състоя в петък по неравните терени на Бузау. В днешния ден участниците стартираха в 6 сутринта и оспорваната битка между офроуд състезателите започна от първите километри, като обещава интересна спортна интрига.

Малко след началото на маратонския етап, Иванчев/Николов излитат в езеро, поради неточност в пътната книга. Сериозни поражения по автомобила Hyundai Santa Fe T1 няма, а екипажът Николай Колев/Димитър Колев са помогнали на колегите си да изкарат по-бързо машината на трасето.

Въпреки създалата се ситуация, Иванчев/Николов от Hyundai Off-road Racing Team записаха трето време сред джиповете във временното класиране до 270-тия километър. Това ги поставя и на четвърто място в общото генерално класиране до този етап, като продължават борбата в състезателно темпо и с амбиция за първото място.

Друг наш пилот с бъги Цанко Цанко катастрофира в мост след неточно описание в книгата и приключи участие след много поражения по окачването. До средата на етапа (270-я км) водач е Николай Гочев, следван от израелския екипаж на Раз Хейман и Николай Колев/Димитър Колев. С 4-о време се движат Иванчев/Николов, а Валентин Гергов/Димитър Лянгов са 6-и.