Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Учил съм се да карам от Алонсо, призна Сайнц

Учил съм се да карам от Алонсо, призна Сайнц

30
0

Карлос Сайнц заяви, че се е учил да кара от идола си в детските години Фернандо Алонсо и това му е помогнало в състезанието за Гран при на САЩ миналата седмица. В него пилотът на Торо Росо завърши 6-и, като води оспорвана битка в края именно с Алонсо. В последния стинт от надпреварата на Остин Фернандо беше с гуми медиум и настигна Фелипе Маса и Сайнц.

Карлос беше с гуми софт и се беше фокусирал върху това да ги пази, като в същото време се бранеше от Маса, когото беше изпреварил при виртуалната кола за сигурност. Алонсо първо се справи с пилота на Уилямс, а в предпоследния тур мина и Карлос при спирането за завой 12, като след това излезе за кратко от пистата.

„Всичко, което трябваше да науча от него, усвоих в последните 12 години, гледайки го на пистата, каза Сайнц. – Той беше моят герой, моят идол и знаех какво ще направи. Знаех какво ще пробва и се защитих от вътрешната страна. След толкова много изучаване на стила му съм подготвен и съм доволен, че ме изпревари само благодарение на DRS и допълнителната енергия от батерията.

Казах си: Добре, настигна ме лесно, но ще те накарам да си гледаш в огледалата при спиране, ще видя дали ще блокираш гуми. И той го блокира. Но аз нямах необходимото сцепление след фибата, за да си върна позицията. Направих всичко по силите си да остана отпред. Но се -радвам, че битката беше за 5ото, а не за 10-ото място, и че мина чисто.”

Ексклузивно интервю със Сайнц четете в брой 198 на списание ClubS1