Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Унгария ще е добра възможност за Ред Бул срещу Мерцедес, смята Хорнер

Унгария ще е добра възможност за Ред Бул срещу Мерцедес, смята Хорнер

65
0
Кристиан Хорнер

Гран при на Унгария ще е добра възможност за Ред Бул срещу Мерцедес, смята шефът на четирикратните световни шампиони Кристиан Хорнер.

Екипът от Бракли доминира в тазгодишното първенство на Формула 1, като единствено в Канада победата взе Даниел Рикиардо. Австралийският пилот на Ред Бул се бори с Люис Хамилтън за втората позиция в Монако по-рано тази година. Трасето в Унгария е тясно, с къси прави – подобно на това в княжеството – и Хорнер се надява това да е от полза за ръководения от него отбор.

Унгария е добра възможност за нас. Сингапур също не е далеч… Ще е интересно да видим как ще се представи колата ни в Унгария. Мерцедес, разбира се, са в страхотна позиция, но се надявам да сме по-близо до тях – сподели англичанинът.

Според Хорнер обаче Ред Бул едва ли ще направят големи крачки напред за скъсяване на разликата спрямо Мерцедес през лятната пауза:

Смятам, че ще е трудно. Причината е шасито. В Германия видяхме, че сме силни в първи и трети сектор – изоставането идваше в средната част на пистата. През последния състезателен уикенд имахме известно подобрение с горивото, но ни е нужна по-голяма стъпка и точно това ще преследваме. Надявахме се на по-голямо подобрение (с бензина и задвижващата система на Рено). Направената стъпка бе много малка. Трябва да продължим да работим. Промените в управлението (на Рено Спорт F1) са положителни, те участват много повече в процесите. Приемат факта, че има проблем и търсят начин да променят нещата, за да намалим разликата спрямо Мерцедес. Това, разбира се, ще отнеме време, но правилната нагласа е налице, за да започнем да бележим прогрес.