Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В момента не възнамерявам да се местя в друг отбор, заяви Алонсо

В момента не възнамерявам да се местя в друг отбор, заяви Алонсо

64
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо заяви, че в момента не възнамерява да се мести в друг отбор от Формула 1.

Двукратният световен шампион е в центъра на клюките около пазара на пилоти. Името му най-често се свързва с връщане в Макларън, но се споменава и във връзка с Ред Бул и Мерцедес.

– В момента не възнамерявам да се местя в друг отбор. Искам да печеля тук (във Ферари), да си довърша работата, която започнах преди няколко години. От миналото лято много се говори, но от устата ми никога не е излизало, че се интересувам как да напусна Ферари или думи в смисъл, че бих се присъединил към друг тим. Има много спекулации, които не ме притесняват, но причиняват известно напрежение и стрес. И все пак се чувстваш щастлив и горд, че най-добрите отбори се интересуват от теб – обясни испанецът в интервю за Sky Sports.

Алонсо има договор с Ферари до края на 2016 г. Твърди се, че е поискал 100 милиона евро, за да подпише нов тригодишен контракт със Скудерията.

През уикенда за Гран при на Белгия италиански медии разпространиха информацията, че Себастиан Фетел е подписал с Макларън. Дни по-късно обаче британските им колеги публикуваха материали, според които тимът от Уокинг все още няма споразумение с четирикратния световен шампион, но упорства в желанието си да привлече или него, или Алонсо.

Изпълнителният директор на Макларън Груп Рон Денис заяви, че отборът му винаги е искал да наема най-добрите пилоти, които са на разположение, като той лично уважава договорите на състезателите.