Начало Рали В Хюндай не си и представяли, че ще им липсва толкова скорост...

В Хюндай не си и представяли, че ще им липсва толкова скорост във Финландия

117
0

Екипът на Хюндай приключи рали Финландия с шесто и девето място, заети съответно от Тиери Нювил и Дани Сордо. Нювил взе 8 точки за класирането си плюс 3 бонус точки за третото си време в пауърстейджа. Те бяха от особено голямо значение за него, тъй като го изведоха начело в генералното класиране. Всъщност Нювил и Ожие са с равен брой точки – по 160, но белгиецът има повече победи.

Шестото място в Белгия сложи край на серията от шест поредни подиума на Нювил и навигатора му Никола Гилсул. Те обаче продължиха печеленето на точки от всеки пауърстейдж досега през сезона.

„Целта ни бе да вземем повече точки от Ожие и го постигнахме“, коментира Тиери. „Изкарахме много труден уикенд и е добре, че успяхме да запишем такъв резултат. Пауърстейджът бе ключов момент, тъй като след това излязохме начело в шампионата. На практика битката започва отначало при оставащи четири старта до края на годината.“

Сордо и Марк Марти имаха сериозни затруднения и очакват с нетърпение връщането на асфалт в Германия, където по принцип се представят добре.

„Почувствах облекчение, когато това рали приключи“, заяви Сордо. „През целия уикенд не се почувствах комфортно зад волана, а по тези бързи пътища трябва съвсем различна увереност. Затова трябва да оставим Финландия зад гърба си и да се съсредоточим върху следващия старт. Не можем да позволим този уикенд да ни повлияе.“

Хейдън Падън и Сел Маршал отпадаха от битката в два последователни дни, но пак се върнаха по Рали2 за неделните отсечки.

„Това рали перфектно илюстрира сезона ни досега: каквото можеше да се обърка, се обърка“, обясни Падън. „Пауърстейджът бе поредният пример: колата ни внезапно продължи напред в завой, който се взима на трета предавка. А съм сигурен, че при постоянно поведение можехме да се борим за подиум.“

Шефът на екипа Мишел Нандан допълни, че рали Финландия по принцип е трудно за тима на Хюндай, но в отбора не си били и представяли, че ще им липсва толкова много скорост по бързите отсечки в сравнение със съперниците.

„Разочаровани сме, тъй като не постигнахме поставената преди надпреварата цел – подиум. Трябва да поработим върху автомобилите си за този специфичен терен, но сега ще се фокусираме върху следващите две състезания“, каза още Нандан.