Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Хонда готови да доставят двигатели на още отбори

В Хонда готови да доставят двигатели на още отбори

27
0

Спортният шеф на Хонда за Формула 1 Юсуке Хасегава заяви, че компанията е готова да доставя задвижващи системи на втори отбор от следващия сезон. Японците се върнаха в спорта през 2015 г. като доставчици на двигатели на Макларън.

Проблемите с надеждността на моторите обаче бяха много сериозни, което доведе до това екипът от Уокинг да запише един от най-слабите сезони в историята си. Към края на сезона ситуацията се подобри и след отказа на Мерцедес и Ферари към Ред Бул, имаше вариант именно Хонда да доставя агрегати на Биковете.

Рон Денис обаче използва правото си на вето (Хонда да не снабдява с мотори друг отбор, освен Макларън) и не позволи да се стигне до сделка. След одобряването на правилата за двигателите за 2017 г. обаче всеки производител ще трябва да може да доставя мотори на желаещите отбори, като трябва е да в състояние да снабдява поне 2 екипа.

„В момента нямаме конкретни планове, но вече сме постигнали споразумение с ФИА, според което ще трябва да доставяме мотори на 2 или 3 отбора, заяви Хасегава. – Готови сме за това, но за момента нямаме предложения.”

Хасегава заяви още, че е доволен от факта, че за следващия сезон са отпаднали токените и всеки ще може да развива свободно двигателя си, което ще даде възможност на Хонда да работни интензивно и ползотворно по агрегата си.