Начало Картинг Васил Коларов победител и в двете състезания на Серес

Васил Коларов победител и в двете състезания на Серес

54
0

Васил Коларов спечели и двете състезания във висшия клас KZ2 на пистата Серес в Гърция, където се проведе 4-ия кръг от националния шампионат по картинг. Коларов стартира от първа позиция и спечели убедително и двете състезания. В първото той остави зад себе си Александър Цветанов и Юлиян Серафимов, като ги изпревари съответно със 7.682 сек и 53.003 сек. Във второто Цветанов и Серафимов също останаха втори и трети, като разликите този път бяха 4.139 сек и 14.160 сек. Лидерът в шампионата Владо Арабаджиев, който имаше 6 победи от 6 старта, не кара в този кръг.

В клас Rotax Junior 4 победи от 4 старта записа Николай Петров (на втората снимка в средата). В първия малко изненадващо спечели Николай Петров, който бе едва 4-и на старта, следван от Кристиян Христов и Алекс Златанов. Дейвид Митов и Лора Христова не завършиха, като при Лора причината беше паднала верига. Във втората надпревара битката за първото място бе много оспорвана през цялото състезание, като за него се бореха цели петима пилоти. В крайна сметка победител стана Николай Петров, следван от Христо Пенов и Алекс Златанов, които изостанаха съответно на 1.555 и 1.623 сек.

В третото състезание зад Петров остана Алекс Златанов, който изостана на 1.307 сек. Трети бе Дейвид Митов. От надпреварата бяха дисквалифицирани Кристиян Христов и Христо Пенов, които първоначално финишираха 2-и и 3-и, заради съответно по-ниско общо тегло от само 0.4 кг и изваден о-пръстен при камбана. В 4-ото състезание второ и трето място заеха Кристиян Христов и Лора Христова, като Кристиян направи много силно каране след старт от предпоследна позиция заради дисквалификацията.

В клас Mini Паоло Христов и Александър Коларов спечелиха по един старт, като те също така записаха и по едно второ място. Трети и в двете състезания завърши Любомир Малкочев.

В клас Mini BG стартираха 13 пилота, като този клас бе най-многоброен в този кръг. Над всички в квалификацията бе Никола Цолов, следван от Димитър Иванов и Андон Николов. Двете състезания по-късно същия ден бяха спечелени от Цолов. Той успя да финишира на два пъти пред Димитър Иванов и Никола Досев, които завършиха съответно втори и трети и в двете състезания. В неделя Цолов записа 3-а победа, а втори и трети в него завършиха Андон Николов и Данислав Арсов. В 4-ото състезание победата грабна Димитър Иванов, а Цолов остана на втора позиция. Трети се класира Андон Николов.