Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Лотус се надяват да задържат Грожан

В Лотус се надяват да задържат Грожан

19
0
Ромейн Грожан

В отбора на Лотус се надяват да задържат Ромейн Грожан и след настоящия сезон.

Френският пилот заяви по-рано този сезон, че иска догодина да кара силен болид – дори това да означава смяна на тима. В Енстън засега са уверени, че има с какво да убедят Грожан да остане, въпреки че са далеч от формата на отбора през 2013 г.

По време на уикенда в Германия бе потвърдено, че Пастор Малдонадо ще остане в Лотус. Заместник-шефът на отбора Федерико Гасталди се надява да запази и другия състезател.

Ромейн е част от тима на Лотус вече дълги години, още от дните му в GP2. Той е топпилот и като такъв не е доволен от развоя на сезон 2014 г. Това чувство се споделя от всички в екипа, разбира се. Не можем да потвърдим нищо в момента. Ще съобщим новина, когато има такава. Всичко, което мога да кажа, е, че желанието ни е Грожан да остане в Енстън и да продължим това страхотно партньорство и обща работа – заяви Гасталди.

Ръководителят на тима, който се занимава с ежедневните задачи в Енстън, тъй като програмата на Жерар Лопес не му позволява постоянно да е в базата и с екипа, бе доволен, че Малдонадо ще остане. Той сподели, че е доволен от венецуелеца, въпреки че Пастор още няма спечелена точка тази година:

Подновихме клетвите си след един труден меден месец, така да се каже. Заедно с Жерар Лопес изкарахме доста време с Пастор на Хокенхайм. Седнахме, обсъдихме бъдещето и всичко бе много положително. Пастор е част от бъдещото развитие на Енстън, така че бе напълно рутинно обявяване на многогодишното ни споразумение, както и на факта, че той ще е в кокпита на наш болид и догодина.