Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън обнадеждени от тестовете в Бахрейн

В Макларън обнадеждени от тестовете в Бахрейн

30
0

В екипа на Макларън-Хонда са обнадеждени от отминалия тест в Бахрейн в средата на тази седмица. Това заяви състезателният директор на тима Ерик Булие. В първия ден от изпитанията тимът имаше проблеми с новата спецификация на задвижващата система на японците и тестпилотът Оливър Търви направи само 17 обиколки, повечето от които със старата версия следобед. Във втория ден обаче титулярът Щофел Вандоорн навъртя цели 81 тура без проблеми и завърши деня с 4-о време.

„Всичко се подреди перфектно по отношение на надеждността и дори успяхме да поработим малко по настройките, каза Булие. – Най-после направихме истински тест и извадихме максималното от всяка възможност на пистата. Изпълнихме си плана и пробвахме всичко, което бяхме подготвили. Много съм доволен от работата, която свършихме днес.

Трудно е разбиране защо имахме толкова проблеми в предишните дни, а днес – нито един. Но Хонда работят по въпроса и ще открият причината за слабостите ни. Пробвахме по-агресивни настройки, събрахме доста информация и тествахме различни концепции, така че по отношение на данните и резултатите, можем да определим теста като положителен.“

Изпълнителният директор на Макларън Зак Браун пък заяви, че всички отбори, които имат свободно място за 2018 г. искат да разговарят с пилота на тима Фернандо Алонсо. Испанецът има договор с отбора от Уокинг до края на сезона и не се знае дали ще го поднови с оглед на неконкурентния пакет на Макларън-Хонда вече 3-и пореден сезон.

„Всички в бокса, които имат свободно място в отбора си, искат да говорят с Алонсо. Ние не слагаме всичките си яйца в една кошница, би било безотговорно, но той е човекът, който искаме да кара колата ни, каза Браун. – Разбрали сме се да започнем преговори през лятото, когато вече ще знаем по-добре в каква позиция сме. Той ще удържи на думата си, ние също. Ако дадем на Фернандо силна кола, ще го задържим, убеден съм в това.“