Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица не е сред вариантите ни за пилот догодина, обявиха от Рено

Кубица не е сред вариантите ни за пилот догодина, обявиха от Рено

73
0
Роберт Кубица

Роберт Кубица в момента не е в списъка с вариантите за пилоти на Рено през следващата година в момента. Това обяви управляващият директор на тима в F1 Сирил Абитебул.

Полякът бе пилот на френския екип до зимата на 2011 г., но след тежък инцидент на рали едва не загуби дясната си ръка. Заради множеството наранявания по нея той не бе в състояние да кара болид от Гран при в продължение на няколко години.

Преди 2 седмици обаче той направи успешен тест с болида на Рено от 2012 г., като навъртя 115 обиколки на пистата Рикардо Тормо във Валенсия. Полякът се подготвя около година за това изпитание, като преди това направи тестове с болиди от GP3 и Формула Е. След показаното от Кубица започнаха спекулации, че той може да замени в Рено за следващия сезон неубедителния Джолион Палмър.

Към днешна дата Абитебул обаче отхвърли възможността Роберт да кара за тима догодина. „Знам, че спортът е пълен със спекулации и слухове, каза Абитебул. – Но мисля, че в този случай трябва да бъдем малко внимателни, защото говорим за човек, който всички обичаме, и който има фантастичен имидж. Той изпадна в много трудна ситуация от лична гледна точка.

В един момент трябва да започнем да обсъждаме вариантите ни за пилоти за 2018 г. Имаме дългосрочен договор с Нико Хюлкенберг и такъв с Джолион за 2017 г. Ако до момента на започване на дискусиите Роберт стане опция, ще я разгледаме. Но говорейки сега, той не е в списъка ни. Той трябва да отговаря на много неща и затова не може да бъде в списъка ни сега.“