Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Рено доволни от темпото си през първия ден

В Рено доволни от темпото си през първия ден

65
0
кола за сигурност,сейфти кар

Екипът на Рено приключи петъчните свободни тренировки на пистата Каталуния с класиране и на двамата пилоти в топ 10. Нико Хюлкенберг и Джолион Палмър бяха седми и осми в подреждането на втората сесия. Сергей Сироткин, който бе в кокпита на британеца сутринта, направи едва 10 обиколки преди теч на вода да го спре преждевременно.

„Изкарах малко време на трасето в първата сесия, но в автомобилния спорт е по-добре проблемът да се случи в тренировката, отколкото в квалификацията или състезанието”, сподели руснакът. „Поне този път стигнах по-далеч, отколкото в Сочи!”

Хюлкенберг направи общо 64 обиколки в петъчните тренировки и определи деня си като солиден.

„Изпълнихме обичайната си програма, нямаше драми с колата”, продължи Нико. „Както обикновено, има по какво да работим, за да подобрим автомобила за квалификацията. Беше истинска борба за сцепление днес и затова бях приятно изненадан, че демонстрирахме сравнително прилично темпо. Ако продължим в същия дух и утре, уикендът ни може да е добър.”

Палмър заяви от своя страна, че поведението на болида му е било значително по-добро с гуми софт. С медиум обаче балансът не бил оптимален.

„Като цяло добър ден за нас”, обобщи техническият шеф Боб Бел. „Със софт вървяхме по-силно, докато с по-твърдите гуми имахме проблеми със скоростта.”