Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен смята, че тимът на Ред Бул е намалил разликата с Ферари

Верстапен смята, че тимът на Ред Бул е намалил разликата с Ферари

27
0
Макс Ватанен

Тимът на Ред Бул е намалил разликата в скоростта си спрямо тази на Ферари, смята Макс Верстапен. Холандският пилот на екипа от Милтън Кийнс бе пети във втората петъчна тренировка на пистата Каталуния, а съотборникът му Даниел Рикиардо се класира шести.

„Мисля, че сме намалили малко разликата с Ферари. Това е най-позитивният извод от деня”, коментира Верстапен. „Изглежда обаче новостите на Мерцедес са добри и те все още са доста далеч напред. Ние си оставаме третия (по сила) тим, но промените ни водят в правилната посока. Освен това постигнахме увеличено сцепление.”

„Все още трябва да работим по подобрение темпото на автомобила ни, както и по двигателя. Следобед имаше сериозен и неочакван вятър, който доведе до няколко проблема. В девети завой например ме избута извън трасето и минах през чакъла, но за щастие без особено големи последствия. Видях, че още няколко души са излетели по същия начин. Пистата винаги натоварва сериозно гумите. Последният сектор обичайно е сложен, но вятърът определено не помогна.”

Рикиардо сподели, че на моменти се е чувствал доста добре в автомобила си, но все още има какво да постигне с всички новости по колата.

„Следобед болидът пооживя с гумите софт. С по-твърдите смеси трябва да търсим подобрение”, продължи Даниел. „Не изглеждаме твърде зле спрямо Ферари, но съм сигурен, че утре и те ще направят стъпка напред. Не дойдохме на Каталуния, очаквайки да сме по-бързи от Мерцедес, но определено имаме прогрес и просто трябва да продължим работата в тази посока, за да извлечем още няколко десети от колата. Утре ще имаме далеч по-реална представа какви са разликите и дали сме наваксали нещо.”