Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул се надяват в Канада да разполагат с новия мотор...

В Ред Бул се надяват в Канада да разполагат с новия мотор на Рено

71
0
Рикиардо

В екипа на Ред Бул много се надяват за Гран при на Канада на 11 юни да могат да използват новата подобрена версия на двигателя на Рено. И през тази година задвижващата система на френския концерн изостава от тези на Мерцедес и Ферари, като на дългите прави това се усеща и пилотите Макс Верстапен и Даниел Рикиардо губят доста време.

По думите на спортния директор Кристиан Хорнер в Ред Бул ходят всяка седмица на църква и отправят молитви с надежда да получат колкото се може по-скоро новия подобрен мотор, с който разликата спрямо водещите отбори да бъде намалена. В Испания Даниел Рикиардо записа първи си подиума за сезона, но това се дължеше на отпаданията на Райконен и Ботас.

„Всички вярваме, че новият двигател ще бъде при нас за старта в Монреал. В отбора ходим на църква и се надяваме молитвите ни да бъдат чути и на 11 юни да се състезаваме с новата, по-мощна версия на двигателя от Рено“, каза Хорнер. Убеден съм, че във втората част от сезона ще бъдем много по-силни и ще влезем в директна битка с Мерцедес и Ферари. В момента изоставаме и от двата отбора, но с новите двигатели не би трябвало да имаме толкова проблеми, както се случва от началото на годината.“

Според Макс Верстапен пък е по-мотивиран да се представи силно в Гран при на Монако след миналогодишната си катастрофа. Холандецът не завърши състезанието след удар в бариерите, докато Рикиардо завърши втори и само грешка на механиците в бокса му попречи да спечели.

„Няма такова нещо като обиколка без риск по улиците на Монако, каза Макс. – Ако искаш да си бърз и да се бориш за победата, трябва да натискаш здраво и да си на милиметри от бариерите, дори и понякога да ги докосваш с гумите. С новите по-широки болиди ще е още по-сложно, но след като направиш първите две тренировки, започваш да се чувстваш по-уверен и така можеш да вземеш максимума от възможностите на колата.“