Начало Moto News Винялес става съотборник на Роси в Yamaha

Винялес става съотборник на Роси в Yamaha

46
0

Екипът на Suzuki в MotoGP обяви, че Маверик Винялес напуска тима след края на годината. Така испанецът ще се присъедини към Yamaha от следващия сезон, което също беше потвърдено официално. Там той ще бъде съотборник на Валентино Роси за 2017 и 2018 г.

От Suzuki благодариха на Винялес за приноса към проекта на тима и за здравата работа по развитието на мотора GSX-RR. В тима се надяват до края на сезона с Винялес да постигнат още по-силни резултати. Маверик постигна най-доброто си класиране от началото на сезона в последния кръг във Франция, където се класира 3-и. Той заема 5-о място в генералното класиране.

На мястото на Винялес в Suzuki ще кара Andrea Яноне. Италианецът беше останал без отбор за догодина, след като от сегашния му екип Ducati обявиха, че за 2017 г. пилоти ще бъдат досегашния титуляр Андреа Довициозо и новопривлечения Хорхе Лоренсо. Сега Яноне подписа 2-годишен договор с Suzuki, където още не е ясно кой ще бъде вторият пилот за следващия сезон. Фаворит за позицията е Алекс Ринс, който прави силен сезон в Moto2.

„Андреа е един от топпилотите в MotoGP, заяви босът на Suzuki Давиде Бривио. – Той е много мотивиран, опитен, бърз и страстен пилот, който е гладен за успехи. Това пасва на нашата състезателна философия. Работим здраво, за да направим нашата машина GSX-RR много конкурентна и да можем възможно най-скоро да се борим постоянно за челните места и дори за победата.”