Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул увелчават мощността на мотора и без Рено

В Ред Бул увелчават мощността на мотора и без Рено

29
0
Ред Бул

В екипа на Ред Бул успяват да увеличат мощността на задвижващата си система и без да разполагат с нова спецификация от Рено. Това разкри спортният директор на „Биковете“ Кристиан Хорнер. Очакваше се за Гран при на Канада Рено да предостави на тима новата спецификация на мотора, но това бе отложено за следващия месец. Така Ред Бул продължава да изостава значително като скорост на правите спрямо Мерцедес и Ферари.

Хорнер обясни, че повишаването на конските сили идва от доставчика на гориво ExxonMobil, който замени Total, и работи усилено с отбора и постоянно подобрява горивата си. Това позволява на инженерите да изваждат повече мощност с все по-агресивни настройки на горивните и запалителните карти за всяко следващо състезание.

„Това да се отложи пускането на подобрената версия на мотора си е решение на Рено и ние не можем да направим нищо по този въпрос, каза Хорнер. – Тази година работим много добре с новия доставчик на гориво ExxonMobil. По този начин успяхме да увеличим ефективно мощността на двигателите ни, запазвайки същия разход.“