Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Рено са постигнали добър прогрес с мотора за 2017 г., заяви...

В Рено са постигнали добър прогрес с мотора за 2017 г., заяви Нюи

71
0

В Рено са направили добър прогрес по отношение на задвижващата си система за 2017 г. Това заяви техническият шеф на Ред Бул Ейдриън Нюи. Дизайнерът обаче подчерта, че представянето на двигателя ще зависи и от това доколко са напреднали и другите производители. Според Нюи силата на моторите ще бъде ключов фактор и през 2017 г., тъй като по-голямата притискаща сила на колите от по-широките крила ще увеличи времето, през което пилотите ще дават пълна газ.

„Със сигурност мощността ще бъде по-важна, защото заради повечето сцепление, което колите ще имат, ще се увеличи процента на пълна газ в обиколката, заяви Нюи по време на годишното шоу на Аутоспорт. – По отношение на грипа ще сме по-малко ограничени спрямо мощността (тъй като отново ще има ограничение на горивния поток и теглото на бензина за състезанието от 105 кг). – Мисля, че в Рено вървят в много добра посока за момента.

А преди 2 години бяхме в ситуация, при която нямаше прогрес през зимата по отношение на двигателя. Дори това, което бяха направили, ни върна малко назад спрямо първия сезон в хибридните мотори. Но през миналата година прогресът през сезона бе много добър. От Рено още бяха зад Ферари и Мерцедес, но разликата бе намалена, а не се увеличи. Тази зима също работиха много здраво. Знам цифрите им за 2017 г. и те са добра стъпка напред. Но както винаги не знаем какво са направили съперниците.”

Нюи също така обясни, че работата по новото шаси RB13 на Ред Бул върви добре, като тимът успешно е преминал краштестовете за здравина на носа. А това за първи път се случвало толкова рано.