Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Рено доволни от първия си ден в Бахрейн

В Рено доволни от първия си ден в Бахрейн

38
0

Работа по реглажи и за квалификация, и за състезания имаше екипът на Рено в първия ден на пистата Сахир до Манама. Отборът проведе проби с различни количества гориво в болидите R30. Гумите бяха с очаквано за екипа поведение, макар колите да страдаха от известна нестабилност на предната част. Задницата обаче е стабилна и автомобилът се държи чудесно при спиране, което е наистина важно точно на това трасе, разясни главният рейсинженер Алан Перман.

48 обиколки бе равносметката на Роберт Кубица за петъка, като следобедната сесия завърши с 15-о време за него. Третото постижение от сутринта бе чудесен стимул за екипа, но пилотът и екипът не разчитат твърде много на подобно представяне и през останалата част от уикенда.

– Условията днес бяха напълно различни от тези в предсезонните тестове с високи температури на въздуха и пистата. Това бе нещо ново за всички и има сериозен ефект върху [поведението на] гумите – заради това направихме няколко серии с поглед върху износването им, а след това работихме върху настройките. През първата сесия новата част от пистата бе доста прашна и хлъзгава, но се е пооправи в течение на деня. Очаквам нещата да станат още по-добри по-нататък през уикенда. Като цяло всичко бе наред – бе коментарът на Кубица.

За първи път руски пилот пък участва в официални тренировки от Формула 1 – Витали Петров демонстрира прекрасно темпо и някои наистина добри времена. Той успя да направи 39 тура, като остана осми следобед.

– Усещането да изляза с болида тази сутрин бе невероятно. Имахме напрегната програма и веднага се захванах с нея. Появиха се и дребни проблеми, но тази вечер ще продължим да работим за отстраняването им – обясни Петров.