Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Рено очакват с интерес битката с Ред Бул

В Рено очакват с интерес битката с Ред Бул

51
0

Шефът по двигателите на Рено Реми Тафен заяви, че очаква с интерес битката между заводския отбор на Рено и клиентския им тим Ред Бул през сезон 2016 г. Екипът от Милтън Кийнс обаче ще ползва мотори със спецификация от 2015 г., които ще са с по-ниска мощност.

Малко преди официалното представяне на новия тим Рено в Париж главният съветник в Ред Бул Хелмут Марко заяви, че френската компания е трябвало да се съсредоточи върху екипа на Биковете, вместо да прави свой собствен заводски отбор. От Рено обаче решиха да заложат на последното, инвестирайки сериозни суми за бюджет.

„Ако бях на мястото на Хелмут Марко, щях да кажа същото, защото той иска най-доброто за отбора си и мечтае да побеждава, заяви Тафен. – Дори щях да се изненадам, ако беше казал обратното.

От една страна ние искаме Рено да печели и за целта ни трябва да много добър двигател, който с шасито на Ред Бул би трябвало да прави конкурентен пакет. Те са много способни по отношение на правенето на шасита, така че битката помежду ни със сигурност ще е интересна.”