Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Ще опитаме да се борим с Ферари в състезанието

Верстапен: Ще опитаме да се борим с Ферари в състезанието

50
0
Нико Розберг

Ред Бул ще опита да се бори с екипа на Ферари в надпреварата за Гран при на Азербайджан, заяви Макс Верстапен след квалификацията на пистата в Баку. Той се класира пети, а съотборникът му Даниел Рикиардо остана десети, след като в Q3 удари стена.

„Колата вървеше добре в квалификацията. Имах известни грижи, докато накарам гумите да проработят в първи сектор, но изглеждаше, че всичко останало върви в правилната посока. Мисля, че имахме реален шанс за трета позиция днес, което на писта като тази щеше да е фантастичен резултат”, сподели Верстапен.

„Спирането на сесията не ми повлия. Току-що бях направил бързата си обиколка. След това имах възможност за още една при рестарта на квалификацията. Във финалния си тур в Q3 вървях с около 0,3 сек по-бързо в сравнение с най-доброто си време, но във втори сектор загубих няколко десети.”

„Мерцедес отново направи голяма стъпка днес. Не мисля, че можем да ги настигнем, но ще опитаме да се борим с Ферари в състезанието. Би било страхотно да сме на подиума – това е целта ни.”

Рикиардо изрази съжаление за катастрофата си в Q3, но я обясни с желанието си да извлече всичко възможно от колата.

„Знаех, че мога да премина по-добре шести завой”, продължи австралиецът. „Опитах се да запазя повече скорост, но изтървах задната част на болида. Пробвах да го овладея, но не успях. Стената някак се приближи и се ударих. Вината не е на стената, разбира се – не я обвинявам! Няма друга причина освен, че натисках много и бях на ръба.”

„Определено не съм доволен от грешката си, но пистата предразполага към такива пропуски. В момента не се чувствам съвсем добре, но истината е, че харесвам уличните трасета именно поради тази причина.”