Начало Други В Тойота най-бързи в първата квалификация на Льо Ман

В Тойота най-бързи в първата квалификация на Льо Ман

49
0

Екипажът на Тойота с №7 Стефан Саразен/Камуи Кобаяши/Майк Конуей бе най-бърз в първата квалификация за тазгодишното издание на 24-те часа на Льо Ман. Кобаяши постигна време от 3:18.793 мин, което бе с 0.638 мин по-добро от това на екипажа с №8 на японския тим – Антъни Дейвидсън, Казуки Накаджима и Себастиан Буеми. Сесията продължи 1 час и 40 мин вместо 2 часа, заради инцидента в други серии преди това, който причини сериозни поражения по обезопасителните стени.

На трето място се нареди тимът на Порше с №2 Тимо Бернхард/Брендън Хартли/Ърл Бамбър. Те изостанаха от водещата Тойота с 0.917 сек. Третият екип на Тойота с номер 9 се нареди на 4-а позиция, като най-доброто време на Никола Лапиер/Хосе Мария Лопес и Юджи Конимото бе с 1.165 сек по-слабо от това на лидерите. Топ 5 допълни втория екипаж на Ауди – Андре Лотерер/Нийл Джани/Ни Танди.

Единственият частен тим в класа LMP1 – този на ByKolles ENSO CLM, остана на 6-а позиция, но на 10 сек от водача. За него карат Марко Бонаноми, Оливър Уеб и Доминик Краихамер. Те бяха само с половин секунда по-бързи от водещия екип в LMP2 – Орека 07 с номер 28 – с изцяло френския пилоти (Франсоа Перодо, Емануле Колар и Матю Ваксивиер). 

Пълните резултати от квалификацията можете да видите ТУК