Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Валтери се надява това да е първият от много полпозишъни

Валтери се надява това да е първият от много полпозишъни

52
0

Валтери Ботас се надява полпозишънът му в Гран при на Бахрейн да бъде първият от многото, които той ще постигне. Финландецът бе най-бърз в квалификацията на пистата Сахир, като изпревари съотборника си Люис Хамилтън само с 23 хилядни.

Така той за първи път в кариерата си ще потегли от най-предната стартова позиция, като стана петият финландец с полпозишън в F1 след Кеке Розберг, Мика Хакинен, Кими Райконен и Хейки Ковалайнен.

„Наистина съм щастлив с моя първи полпозишън в петия ми сезон във Формула 1. Отне ми доста състезания, за да го постигна и се надявам да бъде първият от много такива. Свършихме добра работа този уикенд, фокусирайки се върху вечерните условия. Извадихме много скорост от колата при малко по-хлади условия. Надявам се това да ни помогне и утре.”

Ботас подчерта, че сега не мечтае за първа победа в F1, като смята, че Мерцедес първо трябва да задържи съперниците си зад себе си в състезателни условия: „За кратък период от време можем да се забавляваме заради свършената работа. Но основното нещо е състезанието. Няма смисъл да започнем да мечтаем. Трябва да планираме добра стратегия за състезанието утре.”

Хамилтън от своя страна заяви, че полпозишънът на Ботас е заслужен. А постижението на финландеца го е накарало да остане здраво стъпил на краката си. „Той свърши страхотна работа, каза Люис. – Днес имахме преднина спрямо Ферари, но в състезанието те може да се по-близо до нас. Определено ще бъде оспорвана битка. Мисля, че дългите им серии от обиколки с много гориво бяха добри.”