Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Валтери ще внесе нова енергия и динамика в тима, смята Тото Волф

Валтери ще внесе нова енергия и динамика в тима, смята Тото Волф

27
0

Идването на Валтери Ботас ще внесе в Мерцедес нова енергия и динамика, смята спортният шеф на Сребърните стрели Тото Волф. Финландецът бе обявен официално за пилот на тима за 2017 г., като ще замести напусналия спорта Нико Розберг. Така той ще бъде съотборник на Люис Хамилтън, като според британските медии договорът му е за 1 година с опция за неговото удължаване. Мястото на Валтери в Уилямс ще бъде заето от Фелипе Маса, който реши да остане в F1 още 1 сезон.

„Валтери е открит и прям човек, който е реалист и много съсредоточен, заяви Волф, който досега бе един от мениджърите на Ботас, но вече няма да заема тази длъжност. – Той е типичен финландец и ни пасва страхотно. Той има впечатляващ рекорд на пистата в по-малките категории и 9 подиума във Формула 1. Но сега е време за следващото ниво. Да видим как той ще се справи с предизвикателството да се бори за победи и титли.

Уверени сме в способностите на Валтери и това е една от причините той да е пилотът, който набелязахме тази зима. В следващите седмици ще бъдем много заети, тъй като трябва да работим за изграждането на връзките в тима, за да може той да разбере екипа и колата. Това е вълнуващо предизвикателство, което ще ни донесе нова енергия и динамика между пилотите.”

Самият Ботас заяви, че е много впечатлен от това, което е видял в тима като съоръжения и очаква с нетърпение да опознае по-добре всички в тима: „Първите ми преживявания с Мерцедес са от Формула 3 през 2009 г. (тогава той кара за екипа на Далара с мотор на Мерцедес). Разбира се аз познавам много добре задвижващата система от последните 3 г. с Уилямс. Но има много нови неща, които да науча по колата и по отношение на това как отбора работи във фабриката, на тестовете и състезанията.”