Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Васьор напуснал заради различия във вижданията за бъдещето на Рено

Васьор напуснал заради различия във вижданията за бъдещето на Рено

64
0

Доскорошният спортен директор на Рено в F1 Фредерик Васьор заяви, че различия в мненията за това в каква посока трябва да върви отборът в бъдеще, е причината за оттеглянето му от поста. От екипа обявиха, че раздялата е по взаимно съгласие и влиза в сила веднага. Тимът ще продължи да бъде ръководен от президента Жером Стол и управляващия директор Сирил Абитебул.

„Причината да напусна бе, че имаше твърде много различни гледни точки за управлението на тима, заяви Васьор пред motorsport.com. –Ако искаш да се представяш добре във Формула 1, трябва да имаш един лидер на тима и да следваш един път. Ако има две различни виждания, тогава резултатът е, че работата в екипа върви бавно.”

Васьор призна, че е взел решението си да напусне едва миналата седмица, след разговори с другите управляващи членове на тима. „Имахме дискусия веднага след Абу Даби в края на миналия сезон, обясни още французинът. – Опитахме се да намерим най-добрия компромис и най-добрата организация за 2017 г. Взех си почивка 1-2 седмици и след това взех решението си (да напусна) в първата седмица на януари.”

Васьор заяви още, че в него има съжаление, че оставя отбора и всички негово членове, които се положили страхотни усилия миналата година. Но смята, че би било грешно да остане и е много по-добре да напусне сега. „Има малко разочарование, но имам позитивни чувства, след като заедно свършихме добра работа по отношение на вземането на точки, на наемането на хора и на преструктурирането на компанията.”

В заключение Фредерик каза, че целта на Рено за 2017 г. е да завърши в топ 5 на конструкторския шампионат. „Мисля, че това е реалистично, тъй като основата сега е силна, обясни Васьор. – Имаме нови хора в тима с опит, като това ще бъде първата кола, направена специално за задвижваща система на Рено (тази за миналата година бе проектирана за мотора на Мерцедес и трябваше да бъде променяна в късен етап).