Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен изненадан, че бил близо до Кими

Верстапен изненадан, че бил близо до Кими

43
0

Макс Верстапен е останал изненадан, че в края на състезанието за Гран при на Австралия е бил близо до Кими Райконен. Пилотът на Ред Бул завърши на 5-а позиция, като в последните обиколки застигна финландеца, но не достатъчно, за да го атакува. Макс единствен в челото бе с тактика с използването на гумите суперсофт след първия стинт с ултрасофт и показа добра скорост и издръжливост със супермеките гуми.

„Бях малко изненадан, че бях толкова близо до Кими, каза Верстапен след финала. – Темпото ми беше много добро в сравнение с неговото. А зад мен нямаше много натиск. Колата се държеше по-добре в състезанието спрямо квалификацията. Още трябва да се подобряваме и ще видим как ще сме в следващите състезания.”

Другият пилот на тима от Милтън Кийнс Даниел Рикиардо имаше ужасен уикенд. След вчерашната катастрофа в квалификацията той трябваше да смени скоростната кутия и да потегли едва 15-и. В обиколката към стартовата решетка обаче повреда в сензор на трансмисията го прати обратно в гаража. Той не можа да стартира и се включи в надпреварата едва от 2-ата обиколка. Проблем със задвижващата система обаче сложи края на надпреварата му.

„Чувствам се неприятно заради всеки един в тима и феновете, заяви австралиецът. – Смятам, че имаше повече хора, които да подкрепят мен спрямо останалите пилоти. Наказанието от 5 места в решетката звучеше достатъчно зле, но имахме и други проблеми. Мисля, че беше нещо с налягането на горивото в ссътезанието. Все пак имах известно време на трасето, за да съберем малко информация.”