Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел пред Ботас и Хамилтън в третата тренировка

Фетел пред Ботас и Хамилтън в третата тренировка

44
0

Себастиан Фетел беше най-бърз в третата свободна тренировка за Гран при на Австралия. Пилотът на Ферари изпревари с близо половин секунда състезателите на Мерцедес – Валтери Ботас и Люис Хамилтън, при положение, че всички в топ 3 бяха с гуми ултрасофт. Кими Райконен с втория болид на Скудерията също с ултрасофт остана 4-и на 0.6 сек. Така за първи път този уикенд Ферари показа по-добра скорост от шампионите в рамките на една бърза обиколка при еднакъв тип гуми.

 

 

Даниел Рикиардо от Ред Бул бе първият, който записа бърз тур в сесията със суперсофт гуми. След това Райконен подобри постижението му с ултрасофт, а Фетел даде най-добро време с ултрасофт. Малко след това Кими спря на пистата със спукана задна лява гума. Финландецът все пак рестартира колата и се прибра сам до бокса.

 

 

Ботас излезе на 2-а позиция, но с по-бавните гуми суперсофт. Той бе изместен от тази позиция от Хамилтън, който също със супермеките гуми бе на половин секунда от Себастиан. Рикиардо с ултрасофт изостана на повече от секунда от Фетел, а малко след това Райконен в нов опит подобри топвремето само с 1 хилядна.

Фетел отговори с нов много бърз тур с ултрасофт и слезе до 1:23.380 мин, което бе най-добрата обиколка на Албърт парк в историята. Ботас също с ултрасофт в квалификационна симулация изостана с 0.479 сек. Хамилтън с най-меките гуми също бе далеч от пилотите на Скудерията – на 0.490 сек

 

 

10 мин преди края на сесията дебютантът Ланс Строл удари стената на излизане от завой 10 и тя бе спряна. Канадецът изпусна задницата на болида си Уилямс. Докато колата му бъде премахната, времето изтече и пилотите не можаха да направят последни квалификационни симулации. Така Фетел завърши на първо място сесията, пред Ботас и Хамилтън. 

Райконен остана 4-и, а изненадата поднесе Нико Хюлкенберг с Рено, който завърши 5-и и изпревари Рикиардо. Антонио Джовинаци, който замества Паскал Верлайн в Заубер до края на уикенда, се нареди последен.