Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вили Вебер: “Не се притеснявам за бъдещето на Ралф”

Вили Вебер: “Не се притеснявам за бъдещето на Ралф”

29
0

Вили Вебер, мениджърът на братя Шумахер, сподели в интервю пред английския вестник Sunday Mirror, че би желал неговият клиент Ралф Шумахер да остане поне още две години в тима на Уилямс.
“За мен Ралф е бъдещ световен шампион”, казва Вебер. “Само че както и при всички останали състезатели, той трябва да има необходимата техническа база, за да постигне тази цел.”
Появилите се напоследък слухове за преговори между мениджъра и ръководството на Тойота бяха отречени. “Не е, вярно че сме преговаряли с Тойота”, продължава Вебер. “С удоволствие бих гледал поне още две години Ралф с екипа на Уилямс, но решението трябва да бъде взето от Франк Уилямс. Ако той поиска да наеме друг пилот, ние ще трябва да се огледаме за другите топ тимове. Те не са много, Макларън е една добра възможност, а Тойота е тим с бъдеще.”
Освен за Ралф, Вебер говори и за неговия брат, като критикува начина, по който италианската преса се отнася със световния шампион. “Изписаха се много неща, които просто не отговарят на истината. Михаел не чувства напрежение. Да, в Малайзия той направи грешка. Точка по въпроса. Той продължава да бъде най-добрият пилот във Формула 1, в най-добрия тим и с най-добрата кола. Най-добрият начин да се отговори на критиките е с победа в Бразилия. Тогава италианските медии пак ще тръбят, че Михаел е Краля и че той е най-добрият.”