Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вилньов смята, че участието на Алонсо в Инди 500 ще е страхотно...

Вилньов смята, че участието на Алонсо в Инди 500 ще е страхотно за спорта

42
0

Победителят от 500-те мили на Индианаполис 500 за 1995 г. Жак Вилньов определи решението на Фернандо Алонсо да се пусне в прочутото американско състезание като страхотно за автомобилния спорт.

Пилотът на Макларън ще кара в 101-ото издание на надпреварата на 28 май, като ще пропусне Гран При на Монако, където ще го замества Дженсън Бътън. Спортният директор на Ред Бул Кристиян Хорнер определи решението на Макларън като истинска лудост, но Вилньов не смята така.

„Алонсо ще го направи, а това е страхотно. Точно това прави спорта вълнуващ. Говоря за типичните гладиатори, които стоят в основата на спорта, които са му придали днешния облик, заяви Жак. – Толкова е радващо, че някой се завръща към корените на спорта като Алонсо.

Невероятно е. В ерата на Бърни подобно нещо беше немислимо. Но е добре, че такива неща отново могат да се случват. Пилотите трябва да могат да участват в такива състезания. Шансовете му да спечели обаче са много малки.”

Състезателният директор на Макларън Ерик Булие пък заяви, че доствчикът на мотори за тима Хонда планира да започне доставки и за друг отбор през 2018 г. Преди няколко месеца се появиха информации, че Заубер може да е следващият клиент на японската компания.

По думите на Булие неговият тим вече не настоява бъде ексклузивен клиент на Хонда, а това отваря възможности за компанията да снабдява с агрегати и още един тим. „Ние ще окажем пълна подкрепа на Хонда в търсенето на клиент, заяви французинът.

– През този сезон Хонда все още нямаше да има силите. За догодина обаче нещата са различни. Трябва обаче да се уверим, че този ход няма да навреди на нашето партньорство. Каквото и да се случи, ние си оставаме партньори, така че в даден етап ще има и втори отбор. С повече отбори е по-добре.”