Начало Автомобили Volvo поставя хората в центъра на развитието на коли с автономно задвижване

Volvo поставя хората в центъра на развитието на коли с автономно задвижване

70
0

Volvo Cars демонстрира подхода си към развитието на автомобили с автономно задвижване, като запозна посетителите на детройтското автомобилно изложение с едно шведско семейство, участващо в работата.

Семейство Хайн е от Гьотеборг. Те участват в реални изследвания, свързани с колите с автономно задвижване, при това в реален трафик.

„Във Volvo Cars вършим нещата по различен начин – винаги сме го правили”, заяви президентът и главен изпълнителен директор на Volvo Car Group Хакан Самуелсон. „Основният ни фокус винаги е бил върху хората и улесняването на живота им. Технологиите би трябвало да подобряват изживяването на потребителите, да направи пътуванията по-сигурни, финансово изгодни и удобни.”

Според Volvo Cars много автомобилни производители в бързината да напредват с разработките си пренебрегват може би най-важното нещо: хората, които ще ги използват. Уникалният подход на Volvo е да определя развитието на технологиите спрямо ролята на пилота, а не обратното.

„Целта на изследователския проект Drive Me е да подобри живота на хората и да има положително влияние върху обществото. Подходът ни към развойните процеси е холистичен, а не чисто технически. Доколкото ни е известно, никой не разработва автономното управление от гледна точка на шофьорите”, коментира старши вицепрезидентът на Volvo Car Group, отговарящият за изследванията и развитието, Хенрик Грийн.

Проектът Drive Me включва излизането на до 100 автономни автомобила около Гьотеборг (Швеция), които ще бъдат управлявани от реални хора в трафик.

„Искаме да научим повече за това как се чувстват хората с автомобил с автономно управление. Какво биха правили, докато колата пътува към дестинацията си”, допълни Грийн.

Шведският автомобилен производител планира първите му напълно автономни автомобили да излязат на пазара до 2021 г.