Начало Други Върнаха лиценза на Царски, губи обжалването си за Шипка

Върнаха лиценза на Царски, губи обжалването си за Шипка

149
0

Състезателният лиценз на Илия Царски бе върнат и той ще има право да се състезава до края на сезона. Това реши националният спортен трибунал на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) след продължило близо 6-часа заседание.

Според него (страница 1 и страница 2), заедно с лиценза, който трябва да бъде върнат на пилота незабавно, ще бъде и възстановената в пълен размер и внесената за обжалването таксата от 1000 лв. Така Царски ще може да стартира във финалния кръг от планинския шампионат тази събота и неделя в Кюстендил.

Първата жалба на Царски – дисквалификацията му от 5-ия кръг от сезона на планинско на Шипка-Дамасцена, остана без последствия. Спортният трибунал я остави без последици (страница 1 и страница 2), без изобщо тази жалба да бъде допусната до разглеждане от тримата членове на трибунала.

Припомняме, че на Шипка Царски получи право да повтори качването си от втория манш заради катастрофа на пилота Иван Влъчков пред него. Според организаторите обаче той се забави с потеглянето и си и не му беше разрешено да стартира. Така той остана без време във втория манш.

Така Царски губи шансове да се бори за титлата на планинско изкачване, за която в Кюстендил ще спорят Юлиян Телийски и Христо Манолов. Първият води с 86 точки, а Манолов има 68 т. Царски е с 50 т.