Начало Рали VW отпразнува титлите, подариха на Ожие Дукати 1199 Panigale S „Senna“

VW отпразнува титлите, подариха на Ожие Дукати 1199 Panigale S „Senna“

54
0

Броени дни след края на световния рали шампионат екипът на Фолксваген се събра, за да отпразнува постиженията си от 2014 г. Отборът от Волфсбург спечели за втора поредна година титлите и при екипажите, и при конструкторите. Пилотите и навигаторите на тима освен това окупираха позициите от първа до трета в крайните класирания на първенството, като единствено копилотът на Мико Хирвонен – Ярмо Лехтинен – наруши хегемонията им. Причината за това бе, че Ола Флоен се върна в автомобила до Андреас Микелсен по време на сезона на мястото на Мико Маркула.

Повече от 500 гости се събраха на празника на отбора, като сред тях бе и председателят на борда на директорите на Фолксваген Мартин Винтеркорн.

– Можем да сме изключително горди от невероятно успешната си година и от постиженията си – коментира спортният директор Йост Капито. – 12 победи за един сезон бе черешката на тортата след един невероятен сезон.

Двукратният световен шампион Себастиен Ожие сподели, че 2014-та бе фантастична за него и навигатора му Жулиен Инграсиа:

– Вече гледаме към следващия сезон. Благодаря на отбора и на всички фенове, без които тези прекрасни успехи нямаше да са възможни.

Ожие получи специален подарък за втората си световна титла: Дукати 1199 Panigale S „Senna”. От този мотор са произведени само 161 броя в чест на трикратния световен шампион във Формула 1 Аертон Сена.

– В моите очи Сена е най-великият герой на автомобилния спорт – на всички времена. Той е идолът ми. Този мотор е фантастичен подарък – сподели Ожие.

Фолксваген организира също така голямо шоу, на което Ожие, Яри-Мати Латвала и Микелсен демонстрираха уменията си.