Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Взех максимума от колата, обясни Алонсо

Взех максимума от колата, обясни Алонсо

61
0

Фернандо Алонсо смята, че е взел максимума от болида на Макларън-Хонда по време на днешната квалификация на пистата Албърт парк. Въпреки това испанецът се класира на едва 13-а позиция, като най-добрият му резултат бе с над 3 секунди по-слаб от този на Люис Хамилтън.

В предсеознните тестове тимът от Уокинг имаше много технически проблеми, а и му липсваше скорост. И изглежда нещата не са се подобрили особено за началото на сезона в Австралия.

„Мисля, че извадих максимума от колата. И в това отношение съм доволен. Но няма какво да празнуваме от това, че сме 13-и, коментира испанецът. – Не бяхме сигурни къде сме по отношение на конкурентността и надеждността ни.

До момента уикендът е с по-малко проблеми от очакваното. Успяхме да настроим колата. С една секунда съм пред съотборника ми и затова мога да кажа, че това е един от уикендите, в които правиш всичко както трябва.”

Двукратният шампион заяви още, че дори да завърши в зоната на точките в състезанието, за него няма да има голяма разлика. Той смята, че да се случи това, трябва пилотите пред него да имат проблеми.

„Няма значение дали ще запиша точка, две, или ще бъда извън точките, заяви Фернандо. – Искам да съм на подиума, да печеля състезания, а ние не сме в такава позиция.”