Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Времето провали втората сесия в Китай

Времето провали втората сесия в Китай

41
0

Метеорологичните условия провалиха втората свободна тренировка за Гран при на Китай. Невъзможността медицинският хеликоптер да кацне в избраната от организаторите болница в Шанхай, намираща се на 38 км от трасето, доведе до това, че сесията изобщо не се проведе. 

Температурите останаха почти без промяна за втората сесия на трасето в Шанхай. Тази на въздуха бе отново 13 градуса, а на пистата се качи само с един градус – до 16. Условията също нямаха съществена промяна и рейс контролът отложи началото на сесията.

Състезателният директор на ФИА Чарли Уайтинг обясни, че хеликоптерът може да излети от пистата в Шанхай, но не може да кацне в избраната болница в града. Рейс контролът получаваше новини за метеорологичните условия в района на всеки 10 минути от местното летище, което по-рано бе затворено.

Люис Хамилтън предизвика известно раздвижване, като излезе от бокса, за да поздрави публиката (макар и малобройна) на трибуните. Пилотът на Мерцедес снимаше с телефона си, докато колегите му разговаряха с екипите си, даваха интервюта или просто чакаха евентуално нещо да се случи. Люис продължи разходката си и в гаража. Той се възползва максимално от възможността да публикува кадри и видео клипове от падока и питлейна и постоянно общува с феновете през социалните мрежи, особено откакто Либърти Медия разхлаби правилата относно онлайн появата на снимки и кратки филмчета от пистите.

Хамилтън продължи разходката си директно на пистата. Заедно с него излязоха няколко души от Мерцедес, които му помогнаха да изнесе десетина шапки. Пилотът подписа всички и след това ги метна сред развълнуваните запалянковци.

В крайна сметка няколко минути преди да изтече официалното време на тренировката, рейс контролът официално обяви прекратяването й. Така отборите останаха без подготовка в петъчния ден и ще имат само час на разположение за работа преди квалификацията и състезанието.