Начало Moto News WSBK: Дейвис прави дубъл на Херес

WSBK: Дейвис прави дубъл на Херес

27
0

Чаз Дейвис спечели втора победа в състезателния уикенд от WSBK на испанската писта Херес – предпоследен кръг от шампионата. Втори стана Джонатан Риа (Kawasaki Racing), който финишира пред съотборника си Том Сайкс. Така титлата трябва да се реши между него и Риа на последното състезание в Катар.

Това е 4-а поредна победа на Дейвис (Aruba.it Racing Ducati) и 4-а двойна за сезона. Като повтори първото състезание, Час тръгна страхотно от 6-ото място и излезе начело в края на първата обиколка, като натрупа комфортна преднина. До края аванса на Чаз стана близо 7 сек. и той спечели 9-ата си победа за сезона, като изравни постижението на Риа за тази година и отложи спечелването на титлата.
Повече от 10 тура в началото Риа бе пред съотборника си Сайкс, но на 11-ата обиколка, на 8-ия завой мина от вътрешната страна и стана втори. После Джони си върна позицията, но Сайкс стопи надеждите му да спечели титлата още на Херес. Ако Сайкс бе станал 4-и, с второто си място Риа щеше да грабне титлата. Сега пилотът от Северна Ирландия води с 48 т., а преднината му трябва да е максимум 50.

В края на състезанието Ники Хейдън (Honda World Superbike Team) догони двамата от KRT като се целеше в подиума. Не му достигнаха силите и той остана 4-и. След него 5-и бе Силвен Гинтоли (Pata Yamaha Official WorldSBK Team), кчиато съдба за догодина е неизвестна. Шести стана Михаел ван дер Марк, също от екипа на Honda, който отпразнува своят 50-и старт в WSBK. Седми стана съотборникът на Гинтоли Алекс Лоус, който бе пред Жорди Торес (Althea BMW Racing Team), който бе най-добре класиралият се испанец на домашната Херес. Торес се бореше с друг испанец – Шави Форес (Barni Racing Team), който обаче отпадна с повреда. Топ 10 оформиха Антъни Уест (Pedercini Racing) и Лоренцо Савадори (Ioda Racing Team).