Начало Moto News WSBK: Дейвис печели първия старт на Лагуна Сека

WSBK: Дейвис печели първия старт на Лагуна Сека

58
0

Пилотът от Уелс Чаз Дейвис спечели първото състезание на пистата Лагуна Сека  – 8-и кръг от световния шампионат на супербайк. На подиума в Калифорния му асистираха лидерът във временното класиране Джонатан Рей и  Том Сайкс.

С успеха си на напечената от слънце писта Лагуна сека, Дейвис (Aruba.it Racing – Ducati) се върна триумфално на пистата след като лекува контузиите си, получени на Мизано, като води битка с пилотите на Kawasaki Racing – Рей и Сайкс.  Водещите трима пилоти не можеха да бъдат догонени от останалите, тъй като те се откъснаха напред още с първите обиколки. После, в последната част на състезанието, Дейвис и Рей се откъснаха от Сайкс.  Рей положи усилия да догони Дейвис, притискаше го, за да сгреши, но той уелсецът запази хладнокръвие в последните няколко обиколки, за да спечели първото състезание. Дейвис отпразнува победата, като държеше флаг с номер 69 в знак на почит към покойния Ники Хейдън, след трагичната смърт на Хлапето от Кентъки. Пилотът на Ducati победи Рей с 1.2 сек., а Сайкс беше на 4.596 сек. зад съотборника си от Северна Ирландия.

След 25 обиколки на уникалната писта Лагуна Сека, четвърти стана Марко Меландри (Aruba.it Racing – Ducati), следван от Шави Форес (BARNI Racing) . Шести стана Леон Камие (MV Agusta Reparto Corse), а на 7-о място се класира Жорди Торес (Althea BMW Racing). Топ 10 оформиха Михаел ван дер Марк (Pata Yamaha), Леандро Меркадо (IODARacing) и Лоренцо Савадори (Milwaukee Aprilia).