Начало Moto News WSBK: Триумф на шампиона Рей в САЩ

WSBK: Триумф на шампиона Рей в САЩ

51
0

Световният шампион Джонатан Рей спечели второто състезание от световния шампионат на супербайк в САЩ. На подиума на пистата Лагуна Сека в Калифорния му асистираха Том Сайкс (Kawasaki Racing) и Чаз Дейвис (Aruba.it Racing – Ducati). Тримата пилоти бяха на подиума и в първия старт, но с разменени места.  

Звездата на Kawasaki Racing Рей стартира от 8-а позиция и спечели доминираща победа над останалите, като най-близкият до него, съотборникът му Сайкс, остана на 2.887 сек. Сега пилотът от Северна Ирландия води с 59 т. в класирането преди лятната пауза. Това е втората победа на Рей в САЩ, която той посвети на нелепо загиналия си колега Ники Хейдън.

Дейвис направи най-доброто, което можа, за да отмъкне от Сайкс второто място в последните обиколки, но така и не можа да достигне йоркширеца, за да го атакува и с примири с третата позиция. Все пак за Дейвис остана удоволствието, че спечели първото състезание.

Марко Меландри (Aruba.it Racing – Ducati) отново остана четвърти, както и в първия старт, а Шави Форес (BARNI Racing Team) отново бе 5-и. Така двамата взеха максимума от жегата на калифорнийското трасе. Юджийн Лавърти (Milwaukee Aprilia) компенсира разочарованието от отпадането си в първия старт, като завърши 6-и. Той изпревари друг пилот с Aprilia – Леандро Меркадо (IODARacing), който стана 7-и.  Третата машина Aprilia RSV4 RF, която влезе в топ 10 бе на Лоренцо Савадори (Milwaukee Aprilia), който финишира 8-и, зад Лавърти и Меркадо. Десетката оформиха двамата пилоти на Pata Yamaha Official WorldSBK Team Алекс Лоус и Михаел ван дер Марк.

Сега пилотите от WSBK излизат в дълга лятна пауза, като ще се върнат на пистата Лаузицринг в Германия от 18 до 20 август за 9-ия кръг от шампионата.