Начало Moto News Yamaha представи екипа си за MotoGP

Yamaha представи екипа си за MotoGP

37
0

Yamaha представи екипа си за тазгодишния шампионат на MotoGP в Мадрид. Тимът декларира, че ще се бори за титла през 2015 г. след изтощителна зима на инженерно развитие и интензивна подготовка от страна на пилотите Валентино Роси и Хорхе Лоренсо.

– От тук започва новият ни сезон – едно ново приключение за всички нас. Имаме късмет да се състезаваме с двама велики шампиони, които са и двама от най-добрите пилоти в света: Валентино Роси и Хорхе Лоренсо. А те искат да постигнат целта си: да печелят състезания и титлата и съм сигурен, че ще се трудят упорито за това моторите да стават все по-бързи и конкурентоспособни. Отборът ни е готов да им предостави цялата си подкрепа, за да постигнем заедно общите си цели – заяви управляващият директор на екипа Лин Джарвис.

Роси сподели, че представянето преди сезон винаги е специален момент, особено когато виждаш новия си мотор.

– За мен това винаги е огромна емоция – продължи деветкратният световен шампион. – Презентацията на машината и отбора означава, че сезонът е на прага ни. Желанието да се захванем с новото предизвикателство е огромно, особено след положителния финал на 2014 г. Второто място в първенството бе важно, но целта за тази година е още по-висока. Yamaha работи невероятно упорито през зимата, както и аз. В добра форма съм, чувствам се чудесно, тренирам много и съм готов за работата по време на теста на Сепанг. Новият мотор е красив, наистина ми харесва. Сега искам да се видя с екипа си и заедно с хората в него да се борим за възможно най-добрия резултат.

Роси добави, че очаква интересен сезон и смята, че съотборникът му ще е по-добре подготвен. Самият Лоренсо се съгласи, че представянето на отбора е специален момент, тъй като слага официалното начало на сезона:

– Новият мотор е разкошен и нямам търпение за теста. С това представяне започва едно ново, невероятно предизвикателство. По-мотивиран съм от всякога. Подготвих се и физически, и психологически. Тази година имаме големи надежди с новия М1, защото през 2014-та намерихме стабилна основа и можехме редовно да се борим за подиуми през втората половина на сезона. Убеден съм, че тази година нещата ще се променят и целта е проста: да водим битка за титлата.

Първият MotoGP тест е на пистата Сепанг в Малайзия от 4 до 6 февруари, а сезонът започва с надпреварата в Катар на 29 март.