Начало Moto News Yamaha представи новата си машина за MotoGP

Yamaha представи новата си машина за MotoGP

58
0

Yamaha стана първият отбор, който представи новия си мотор за сезон 2017 г. в MotoGP. Това се случи днес на церемония в Мадрид. Машината носи името YZR-M1, с която титулярните пилоти Валентино Роси и Маверик Винялес ще се борят за победите и титлите този сезон.

Досегашният съотборник на Роси Хорхе Лоренсо напусна тима и отиде в Ducati, като в екипа решиха да наемат на негово място Винялес, след като испанецът направи силно впечатление през 2016 г. с екипа на Suzuki.

В цветовата схема на мотора се забелязва по-дълбок нюанс на синьото, а логото на основния спонсор Movistar е по-видимо. Двамата пилоти ще могат да изпробват машината в актуалния й вариант за първи път на тестовете на Сепанг, които започват на 30 януари.

„Направих първия тест във Валенсия след последното състезание с предишна версия на машината, а след това се преместихме на Сепанг, където успяхме да направим повече километри с нея. Отрихме, че тя има много добър потенциал, заяви Роси.

– Изглежда, че можем да бъдем по-силни. Важно е да работим добре в тези изпитания преди първото състезание и да бъдем готови за Катар. Първите ни впечатления са позитивни.”

„Чувствам се невероятно и вече усещам добре нещата в тима, добави Винялес. – Много съм мотивиран и ще работя много здраво да постигна всичко, което мога.”

Шефът на Yamaha Group за MotoGP Куичи Цужи заяви, че YZR-M1 може и да изглежда като миналогодишната машина на външен вид, но отвътре е напълно различна и може да се промени много в хода на зимните тестове.