Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Защитата на Екълстоун поиска прекратяване на делото

Защитата на Екълстоун поиска прекратяване на делото

42
0
Бърни Екълстоун

Защитата на Бърни Екълстоун в процеса, който се води срещу него в Мюнхен, поиска прекратяване на делото.

Управляващият търговските права на Формула 1 е подсъдим за корупция. Обвинението се опитва да докаже, че платените от него 44 милиона на бившия банкер Герхард Грибковски са били подкуп, за да се повлия на изхода от продажбата акциите на Гран при.

Екълстоун, обявиха адвокатите му, бил готов да изплати на Bayerische Landesbank 33,6 милиона долара (25 милиона евро), ако криминалните обвинения срещу него бъдат свалени. Те твърдят, че обвиненията срещу 83-годишния англичанин така или иначе били „крайно съмнителни”, както и че при продажбата на акциите всъщност не е причинена реална вреда на BayernLB.

Желанието на Екълстоун за спиране на процеса било породено от факта, че делото е станало прекалено обременяващо.

Вследствие на тези изявления говорителят на мюнхенския съд Маргарете Ньоцел обяви, че детайлите по каквото и да е споразумение трябва да бъдат обсъдени допълнително. В мюнхенската прокуратура тепърва ще разглеждат предложението, за да решат какъв да е отговорът им в съда.

Делото срещу Бърни започна през април и се очакваше изслушванията да продължат поне до септември. Екълстоун напусна повечето си постове в компании, свързани с F1 и делегира немалка част от работата си в тях. Все пак съдът провежда изслушвания максимум два пъти седмично, за да може той да изпълнява задълженията си. Англичанинът демонстрира пълна увереност, че ще бъде оправдан и повтори не веднъж, че не се притеснява от делото.