Начало Formula E News Започва работата по трасето за надпреварата от Формула Е в Монреал

Започва работата по трасето за надпреварата от Формула Е в Монреал

57
0

Работата по подготовката за надпреварата от Формула Е в Монреал започва, като това слага край на спекулациите дали в канадския град ще има състезание от третия поред шампионат за електрически автомобили.

Сезон 2016-2017 г. Формула Е стартира в началото на октомври – на 9 октомври ще се проведи състезанието в Хонконг. Надпреварата в Монреал е предвидена за 15 юли 2017 г., като окончателното й потвърждаване бе въпрос на хомологация на трасето.

Проектът възлиза на 4,6 млн. долара и поражда съмнения у отделни местни политици, повдигащи въпроса дали провеждането на състезание от Формула Е е толкова важно, колкото нуждите на гражданите и бизнеса в града. Кметът на Монреал Денис Кодер е убеден, че ще има полза от реконструкциите и новите пътища.

„Работата, която е планирана (във връзка с Формула Е) така или иначе щяхме да я свършим. Местните жители ще са доволни, че сме се погрижили за улиците им”, заяви той.

В календара на Формула Е за 2016-2017 г. са включени 14 старта. За 22 април и 24 юни все още няма посочени писти. По два старта ще се проведат в Монреал и Ню Йорк, където ще е финалът на първенството.