Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер и Хонда официално обявиха, че отборът ще ползва японските агрегати от...

Заубер и Хонда официално обявиха, че отборът ще ползва японските агрегати от 2018 г.

70
0
Тиери Нювил

Заубер и Хонда официално обявиха, че швейцарският тим ще използва задвижващите системи на японския производител за Формула 1 от 2018 г. нататък.

„Това обширно стратегическо и технологично партньорство създава нова база за развитие на екипа”, се казва в изявлението на Заубер. „Швейцарско-японското партньорство със сигурност ще разкрие бъдещи възможности пред Заубер F1 Тийм и Хонда и представлява ключов момент в бъдещето ни във Формула 1. Отборът на Заубер благодари на Ферари за дългите години съвместна работа, продължила и в добри, и в лоши времена.”

„За тима ни е огромна чест да има възможност да работи заедно с Хонда през предстоящите години”, каза шефът на швейцарския екип Мониша Калтенборн. „Преструктурирането при нас е факт не само поради присъствието на нови собственици, а сега и следствие на новото ни технологично партньорство с Хонда. То е пореден ключов момент в съвременната ни история и очакваме развитието му с огромно вълнение.”

Бранд и комуникационният директор на Хонда Мотор Кацушиде Морияма добави, че компанията ще доставя двигатели на Заубер в допълнение към работата си с Макларън.

„Това ще е ново предизвикателство за работата на Хонда. За да използваме максимално предимството от доставянето на задвижващи системи за два екипа, ще подсилим системите и личния състав и в двете си централи – в Сакура и Милтън Кийнс”, допълни той.