Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Запазването на Хамилтън в Мерцедес е приоритет за Волф

Запазването на Хамилтън в Мерцедес е приоритет за Волф

37
0

Запазването на Люис Хамилтън в Мерцедес е приоритет за Тото Волф, заяви самият спортен директор на щутгартския концерн.

Световният шампион за 2008 г. и отборът му се договориха да спрат преговорите за нов договор, докато тече битката в шампионата на Формула 1. Настоящият контракт на англичанина изтича в края на 2015 г. Съотборникът му Нико Розберг вече подписа ново тригодишно споразумение.

– Имаме договори и с двамата си пилоти за 2015 г. Искаме да продължим с настоящите си състезатели, защото тези две момчета са част от успеха на отбора, познават се чудесно и се уважават. Според мен ако някой друг се намеси в тази битка, това би било зле за представянето на екипа. Основният приоритет е да продължим с Люис и Нико и след 2015 г. – заяви Волф.

Австриецът допълни, че от централата няма натиск да бъде привлечен Фернандо Алонсо. По-рано тази година шефът на концерна Даймлер Дитер Цетче заяви, че испанецът е „може би най-добрият пилот в F1”. От известно време се говори, че двукратният световен шампион си търси място в Мерцедес, но вероятно ще подпише с Макларън.

– Няма натиск. Една от причините, заради които прогресираме, е, че заедно с Мерцедес-Бенц получаваме огромна подкрепа от централата. Те обаче ни оставят да си вършим работата и да взимаме решения, които вярваме, че са правилни за нашата малка част от големия Мерцедес – заяви Волф. – Всеки може да изрази мнение за това кое според него е важно. Дитер Цетче и бордът винаги са наясно с решенията ни, разбира се, но не, няма натиск.

Той припомни споразумението с Хамилтън дискусиите за бъдещ договор да бъдат замразени:

– Разбрахме се, че искаме да се концентрираме върху шампионата, да не се занимава с комерсиални, финансови и легални решения до след Абу Даби. Аз му обещах, че дотогава няма да водим разговори с други пилоти за каквито и да било условия по контракти.