Начало Moto News Знаех, че Маркес ще ме атакува на последния завой, разкри Довициозо

Знаех, че Маркес ще ме атакува на последния завой, разкри Довициозо

25
0

Андреа Довициозо е знаел, че Марк Маркес ще го атакува на последния завой и е бил подготвен за това. Двамата водеха оспорвана битка за победата в MotoGP в Гран при на Австрия, като спорът се реши в последните метри.

Шампионът спря по-късно за последния завой и за момент излезе начело, но пилотът на Ducati направи веднага пресичаща маневра и с по-добро ускорение на финалната права спечели 3-а победа за сезона.

„Битката беше наистина чудесна, каза Дови. – С Маркес контролирахме състезанието и се грижехме за гумите. Но най-лошото нещо, което можеш да имаш зад себе си в последната обиколка, е Маркес. Чух, че за последния завой той отвори газта по-рано от мен.

И знаех, че ще се опита да ме изпревари в него. Не натиснах спирачката, а му дадох възможността да ме изпревари. Той успя да спре машината си на време, но аз бях малко по-бърз на излизане от завоя и спечелих. Беше трудна победа.“

Маркес от своя страна коментира: „Днес в последната обиколка мислех за всичко друго, но не и за шампионата. Натиснах на 100% и не мислех за точките. Тази година бяхме много по-близо до победата в Австрия, но Дови, особено в последните обиколки, бе невероятен.

Аз имах преимущество на двата леви завоя, може би защото Андреа бе с меки гуми. Именно там дадох всичко от себе си, усетих, че стигах лимита и направих опит в последния завой, защото ако не бях, нямаше да спя добре. Знам, че рискувах, но в крайна сметка съм щастлив, защото тези 20 точки бяха важни.“