ГП на Русия след:
Последно състезание: Бахрейн

Пежо няма да налага отборни заповеди на Дакар

09.01.2017 | ClubS1, снимка Пежо | коментара Себастиен Льоб

Пежо няма да налага отборни заповеди през втората седмица на тазгодишното издание на рали Дакар. Това обяви спортният директор на тима Бруно Фамен. След първата седмица от надпреварата 3 коли на френската марка са начело в надпреварата при автомобилите – Стефан Петерхансел, Себастиен Льоб и Сирил Депре.

Само на 5 минути зад тях обаче е четвъртият Нани Рома с Тойота. Петицата допълва Мико Хирвонен с Мини, който изостава на 42 мин. Именно заради сравнително малките разлики Фамен смята, че не е редно да има отборни нареждания на този етап от надпреварата.

„Невъзможно е да обмисляме налагането на отборни заповеди на този етап, заяви Фамен. – Със сигурност втората седмица ще бъде много по-трудна с много по-големи разлики във времената.

И когато Рома е само на 5 мин зад нас, Хирвонен на 42 мин и дори Жиниел де Вилиер на 1 час, няма да предприемаме нищо. Единственото нещо, което трябва да правим, е да се фокусираме върху нашите пилоти и навигатори, върху отсечките ден след ден, и да постигнем най-доброто за нас.”

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти