ГП на Русия след:
Последно състезание: Бахрейн

Лоу: Очаквам с нетърпение ново предизвикателство

10.01.2017 | Калоян Петров; снимка: Мерцедес | коментара Пади Лоу

Тимът на Мерцедес потвърди официално напускането на техническия си шеф Пади Лоу. Различни източници съобщиха по-рано днес, че 54-годишният инженер си е тръгнал от Бракли. Очаква се той да се присъедини към екипа на Уилямс, където да стане шеф на отбора.

„Изкарах три и половина фантастични и невероятно успешни години в Мерцедес, където работих с екип от страхотни хора”, заяви Лоу. „Сега очаквам с нетърпение ново предизвикателство и желая всичко най-добро на Мерцедес.”

Според изявлението на тима от Бракли Лоу е в т.нар. gardening leave (период, през който няма да работи за друг отбор във Формула 1). В краткосрочен план мениджмънтът на екипа нямало да се променя.

„Бордът на компанията желае на Пади всичко хубаво в бъдещите му начинания и му благодари за сериозния принос към постиженията на отбора”, се казва в изявлението на Мерцедес. „В краткосрочен план стабилната ни техническа организация ще продължи да работи под доказаното и утвърдено ръководство на старши директорите ни Алдо Коста (инженерен директор), Марк Елис (отговарящ за представянето), Роб Томас (главен оперативен директор) и Джеф Уилис (технологичен директор).”

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф допълни, че Пади Лоу изигра важна роля за трите поредни дубъла на отбора (през 2014, 2015 и 2016 г.).

„Успехът във Формула 1 не се дължи на отделни хора, а на силата и техническите способности на организацията. Разполагаме с талантливи хора, с които да продължим да печелим успехи и планираме да награждаме постиженията си през 2017 г. и по-нататък”, добави австриецът.

От Мерцедес все още не са обявили кой ще замести Нико Розберг, след като световният шампион за 2016 г. се оттегли от спорта. Смята се, че привличането на Лоу в Уилямс е свързано с това на Валтери Ботас в Мерцедес и вероятно част от сделката за финландския пилот включва освобождаване на инженера по-рано, за да заеме новия си пост в Гроув. За заместник на Пади Лоу се спряга Джеймс Алисън.

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

7
Иво Иванов 11 Януари 2017 15:19

Определено тук не е място за тъпаци - тук е за олигофрени!

6
prilepa 11 Януари 2017 12:23

До Иво Иванов. Тук не е място за Тъпаци!Объркал сте сайта.Обувайте си обувките и към Спиртал !

5
jamc 11 Януари 2017 01:12

Долавя щипка спирталски привкус в коментарите ти от последните новини.

4
Иво Иванов 10 Януари 2017 22:45

jamc,

на твоя отговорност си събувам обущата и си лягам - ама бъди по-мил с Хамилтън - много му е чувствителен задния профил! Някак си по заобиколно му кажи къде зимуват речните раци!

3
jamc 10 Януари 2017 22:40

Нали ви писах, че аз ще съм новият пилот, а изрода рейс инжинер? Какъв Ботас, какви журналя измислици, какви 5 лева?

2
Иво Иванов 10 Януари 2017 22:15

Та да попитам: Ще ли го взимат Мерцедес тоя Ботас, че от три седмици вече спя от вълнение с обущата в кревата - дотегна ми?!

1
Иво Иванов 10 Януари 2017 22:10

Белият дом прие "Национална стратегия за близки до Земята обекти“, разработена от работна група на Междуведомствения център за откриване и смекчаване на въздействието на близки до Земята обекти. Стратегията има за цел „да се подобри готовността на нашата нация, за да се справи с опасността от близки до Земята небесни тела чрез подобряване на интеграцията на съществуващите национални и международни активи и добавяне на важни възможности, които липсват в момента".

Няма начин и това да не е във връзка с преминаването на Ботас в Мерцедес - епопеята става космическа - къв е тоя Лоу?!

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти