ГП на Русия след:
Последно състезание: Бахрейн

Маркионе планира да се оттегли след края на 2018 г.

11.01.2017 | ClubS1, снимка Ферари | коментара Маурицио Аривабене и Серджо Маркионе

Президентът на Ферари Серджо Маркионе заяви, че планира да се оттегли от всичките си постове след края на 2018 г. 64-годишният италианец с канадски паспорт пое длъжността на президент на Ферари от октомври 2014 г., като замени дългогодишния бос на компанията Лука ди Монтедземоло.

От юни 2009 г. той заема и длъжността изпълнителен директор на ФИАТ Крайслер. По време на конференция в Детройт наскоро Маркионе заяви, че плановете му са да се пенсионира след края на 2018 г. и той ги следва.

„Ще приключа с всичко след 2018 г., заяви босът. – Дали има ли нещо друго, което бих искал да правя, освен това, с което се занимавам в момента? Разбира се, че да. Бих искал да мога да размишлявам върху различни неща, което невинаги е възможно със сегашната ми работа."

В последните години Ферари няма сериозни успехи в F1, като мнозина в Италия смятат, че една от причините е именно недобрата политика на управление на тима от Маркионе, който изисквал от отбора бързо постигане на успехи, a служителите на тима работели постоянно под голямо напрежение. 

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

6
BG-Team-DRIFT 11 Януари 2017 20:57

Едно направи тоя човек за концерна - възроди Алфа, привличайки нови привърженици! Това не е малко. Иначе затри FIAT и Ланча. Само заради Алфа, тоя човек заслужава медал, защото наистина направи невъзможносто! Ферари си е Ферари. Винаги си е бил в това положение със съвсем малки изключения. Ако обаче се замислим, много по-добро е мястото на стълбичката, постигнато след много труд и късмет, отколкото постоянните места на стълбичката на Мерцедес. Все още не мога да приема Мерцедес за добра компания и си мисля, че има някаква шашма. Това е все едно някой да приеме, че Форд не ръждясва. Нищо че от 15 години няма такова нещо.

5
Мистър Мистофелис 11 Януари 2017 20:09

Девизът на Ил Президенте е "Дойдох, вилнях, осрах".

4
Иво Иванов 11 Януари 2017 20:01

С какъв ПР е дошъл - на развенчания герой със свлечени наполеонки?! Стига глупости!

3
bigbeer 11 Януари 2017 19:34

Защо "натресен"? Върви с чудесен ПР струвал много средства на Черния Лорд и усилия от Тъмната Империя докато се изгради. Това си има цената и Кончетата са преценили, че си струва да я платят. Да, вероятно са очаквали и някакво съдържание с ПР-а, но кой не прави грешки? Всички сме склонни на самозаблуди. Ферари си плащат здраво за своите.

2
Иво Иванов 11 Януари 2017 15:42

На Ferrari им е през дедовия за четирикратния. През стръгата им е минал и седемкратният - светът не се свърши, няма да се свърши и сега.

Да не говорим, че Фетел беше натресен на отбора и точно поради това казаха НЕ!

1
Естребовски 11 Януари 2017 15:11

До тогава на четирикратния ще му свърши търпението.

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти