ГП на Русия след:
Последно състезание: Бахрейн

Цетче помислил, че пак има проблем с Люис, когато Волф му се обадил за оттеглянето на Нико

11.01.2017 | Калоян Петров; снимка: Мерцедес | коментара Дитер Цетче, Люис Хамилтън, Нико Розберг и Тото Волф

„О, пак нещо с Люис!”, била първата мисъл на Дитер Цетче, когато видял, че спортният директор на Мерцедес Тото Волф му се обажда броени дни след финала на сезон 2016 във Формула 1.

Всъщност австриецът звъннал на шефа си, за да го уведоми за оттеглянето на Нико Розберг от спорта. Немският пилот на Мерцедес обяви 5 дни след като спечели титлата в Гран при за миналата година, че слага край на кариерата си в F1.

„Излизах от душа, без никакви дрехи, което по принцип е нормално за мен, когато си взимам душ. А телефонът ми звънеше. Видях, че е Тото и помислих: „О, пак има нещо с Люис!” Но след това разбрах новината. Трябва да кажа, че не я очаквах”, обясни председателят на борда на Даймлер пред британското издание Аутокар.

Цетче каза също така, че бързо е приел решението на Розберг, като и че за тима щеше да е далеч по-лесно, ако Нико не бе решил да си тръгне.

„Очевидно е, че единият пилот казва: „Искам повече, искам да подобря още рекорди и да пиша история”, докато при другия ситуацията е: „Е, най-накрая изпълних мечтата на живота си и какво би могло да е по-добро от това?” И двата подхода имат своите основания.”

„Разбира се, за отбора щеше да е по-лесно, ако Розберг бе останал. Щяхме да имаме двама световни шампиони в колите. Това щеше да е страхотно. Вероятно не би довело до намаляване на битките, които са част от забавлението. Сега ни е необходим нов пилот, но животът понякога е такъв. Не бях обиден или напълно разочарован (от съобщението на Розберг). Уважих решението му.”

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

74
lacho_m 14 Януари 2017 11:52

Така като чета бирата излиза че Хамчо е най - страдащия пилот във Ф1.Всички били срещу него а той самия геройски преборвал отбора си и всички за да стане шампион.А и това че е черен не значи че го дискриминират,напротив Ф1 печели от това.Всъщност ако се замислим Хамилтън е от пилотите с най - голям късмет .Малко пилоти са получавали цялата подкрепа на отбор като Макларън още преди да влязат във спорта .Без да мисли че няма да има пари да се състезава .........малко са сядали в най- добрия болид още в първия си сезон .Е вярно 2012г. го гони каръка ама за сметка на това седна в доминиращия болид на Мерц . и получи "силен " съотборник като Росберг.За пилот с неговите възмжности не бе трудно да се справи с него.Оставяме на страна миналия сезон.Като се имат предвид рекордите и титлите му не бих го жалил чак толкова.

73
King Kimi Raikkonen 13 Януари 2017 20:14

Иванов Друг освен теб не е парадирал с гръмки прозвища и длъжности. А за "отпуските", очевидно са перманентни. Голяма безработица в Козлодуй, жалко...

72
Иво Иванов 13 Януари 2017 15:10

А по въпроса какво място е тук - място за безделници и безпътници, които денонощно пишат мъдри простотии под формата на още по-мъдри коментари.

Който няма какво смислено да прави с живота си е тук постоянно.

При мен нещата стоят малко по-различно - отпускар съм и като ме засърбят гонадите търся някой да ми ги чеше. Най-голям кеф е когато някой се вживява - чеше най-яростно!

Айде, от мен довиждане!

71
bigbeer 13 Януари 2017 15:03

Според казаното от Пол Хембри на Autosport International Show, Пирели ще провеждат свои тестове през февруари и март с кола на Мерниците. Ще ми се да има достъпно инфо към тези тестове. Интересно за мен е че гумите за Ф1 се произвеждат основно в Турция. Чудя се при нестабилното положение там, дали няма да прехвърлят част от натоварването към Румънския си завод. Ако стане, човек може да отсача за сувенири до там :)

70
Иво Иванов 13 Януари 2017 14:57

111-ска,

с онова другото недоразумение с гръмко име King тинтири-минтири, да не да си ходите по голяма нужда една на друга в устите - много ви е сходна дикцията? Затова питам.

69
bigbeer 13 Януари 2017 14:47

Драго ми е FenXam. Остават още 71д 16ч 21м 08с до първата врътка и все за нещо трябва да се дракаме. Да поддържаме огъня, един вид.Всеки има свои разбирания, виждания и пристрастия, но заради качеството на дракането се надявам всички да проявяваме известна търпимост към тези с които не сме съгласни. Аз ценя Пилето, не заради постиженията и ненадминатите му статистики, а точно за хъса и крайната отдаденост. Но си беше гаден тип. Надявам се, като се възстанови, да си е същия. Нека го видим в трибуните на някоя гонка, па даже тия дето са го мразили, ще скандират и крещят. Убеден съм. Относно доминацията - никой не е застрахован от издънки. Мак и Хонда допуснаха огромна концептуална грешка. В известен смисъл, Рено също.Ферари си флачиха старото окачване много след времето му. Защо Мерниците да са над това? Нека видим новите зверове и да чуем, какво са направили със звука, па дано има много поводи за дрязги. Българи сме и хващането за гушите ни е национален спорт, все пак.

68
Иво Иванов 13 Януари 2017 14:39

Мерцедес сигурно ще са шампиони, но за Хамилтън нещата стоят доста спорно още от по-миналата година. По-интересно е какво ще извади Тото Волф от ръкава.

Хамилтоманите, не викайте хоп преди скока, щото ми се струва, че ланшната история е на път да се повтори. И тоя път някой друг ще си вземе шапката и ще си търси попрището другаде.

67
Карат111 13 Януари 2017 14:39

Иванов!

Тук е място за запалянковци, фенове на Ф-1 и хора, които търсят да споделят емоции мисли и инфо за нея. Зрелоста на характера помага много..

Отговаряш ли на някое от тези?

Колко време да те учим на елементарни неща?!

Дори да искаш да се драчиш - добре!

Ползвай за целта аргументи, ползвай инфо, знания, интуиция ,ако имаш такива. Ползвай каквото намериш за добре, но ако искаш да пишеш тук, спазвай коректност,към колегията и конструктивния тон! Щом търсиш диалози, освен коментари под статии.

Ако не, скоро и тук ще свирнеш злощастно( пред колеги и администратори), както навсякъде до тук дето си се "подвизал" във виртуалните чатове..

66
FenXam 13 Януари 2017 14:25

О боже, прибери си вересията, отърви сайта и други нему от това - за тоя толкова.

Здрасти Бира, определено Хамилтън е с много по лежерни постъпки от Шумахер, оня си беше крайно твърд, не че го оправдавам, но така се помнят шампионите. Според мен тази година Мерцедес и Хамилтън ще са отново шампиони, имайки в предвид доминацията, малко слагам каруцата пред коня, но ако Дедо Нюи не извади от ръкава нещо, не виждам някой да може да се опъне на трилъчевите, за съжаление. Честно казано никога не съм харесвал Шумахер като стил и пилот, това че е успешен не означава че е най добрия(по титли и победи да), но е безспорно нахалството и наглоста на някои пилоти, такива има винаги и ще продължава да има.

65
Пенсионера 13 Януари 2017 14:25

*63 реда

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти