ГП на Монако след:
Последно състезание: Испания

Лошото време било причината за катастрофата на Фетел

16.02.2017 | Иво Кръстев, снимка Ферари | коментара

Лошото време е причинило катастрофата на Себастиан Фетел по време на първия ден от тестовете на гумите на Пирели за мокро на пистата Фиорано миналата седмица. Това обяви спортният директор на Пирели Пол Хембри. Тогава в загряваща обиколка германецът излетя от трасето и преди спускането за левия завой след моста и разби колата си.

А в тима не разполагаха с нужните резервни части, за да оправят модифицираният болид на Скудерията от 2015 г. с по-широки крила и изпитанията не продължиха на следващия ден, когато трябваше да кара третият пилот на тима Антонио Джовинаци.

"Денят бе много студен и условията не бяха нормални за провеждане на тестове, обясни Хембри пред RTL. - Беше само около 4 градуса. На такива температури не е нормално да се провеждат тестове и резултатите нямаше да могат да се анализират на практика."

За предстоящия сезон доставчикът на гуми трябва да създаде достатъчно добри продукти за болидите, които ще трябва да се справят с по-високите сили на притискане в завоите, като в някои скоростта ще бъде с до 40 км/ч по-голяма.

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

5
Карат111 16 Февруари 2017 18:54

Другия път да изчакат да се оправи времето! Ааа - ма - хааа!

И да изсъхне..

;-)

4
jamc 16 Февруари 2017 18:53

С настройки на с дилбер Фетко сигурно съотборник щеше да тресне.

3
Мистър Мистофелис 16 Февруари 2017 18:36

Или старият болид, с който е тествал Фетко, е бил още с настройките на Дилбер Нандо. Това обяснява нещата. ;-D

2
Рaзa Пaхлaви 16 Февруари 2017 18:07

Чайки е имало.

1
jamc 16 Февруари 2017 17:01

Този Хембри сигурен ли е, че само Ферарито е било на пистата във този момент? Няма начин да не е бил притиснат или препречен я от пъпчивеца, я от някой изоставащ.

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти