ГП на Китай след:
Последно състезание: Австралия

Уилямс назначи бивш служител на Ферари за шеф по аеродинамиката

16.02.2017 | Асен Стоянов, снимка Уилямс | коментара Уилямс

Екипът на Уилямс назначи Дирк де Беер като шеф на тима по аеродинамиката. Южноафриканецът ще започне работа за екипа от Гроув на 1 март.

Де Беер е работил досега за Заубер и Рено, преди да се присъедини към Ферари като шеф по аеродинамиката през 2013 г. През миналата година той бе преместен на друга позиция, а в края на годината напусна Маранело. 

"Изключително съм доволен от това да се присъединя към Уилямс, заяви Де Беер. - Тимът има изключително наследство във Формула 1 и съм горд да съм част от него. Нямам търпение да работя с Дейв Уедър и с екипа на Уилямс по аеродинамиката, за да помогна той да върви напред и да развива колата през целия сезон и след това."

Заместник-шефът на тима Клерк Уилямс добави: "Много сме радостни някой като Дирк с голям опит да се присъедини към нас. Прекарвайки няколко години като шеф по аеродинамиката в F1, неговите познания и технически опит без съмнение ще бъдат голям коз за тима в стремежа ни да продължаваме да натискаме към това Уилямс да бъде в челото на решетката." 

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

1
GK_Power 17 Февруари 2017 11:36

Определено е красив...

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти