Начало Рали Ангелов дърпа с огромна преднина в рали Монбат Сливен

Ангелов дърпа с огромна преднина в рали Монбат Сливен

147
0

След 132 състезателни километра и 7 специални етапа в първия ден на 38-ото рали Монбат Сливен, лидер във временното класиране е екипажът на Мегапорт Мирослав Ангелов и навигаторът му Еди Сивов с Шкода Фабия R5. Двамата имат огромна преднина от на 2:54,0 мин. пред вторите във временното подреждане Йордан Атанасов и Янаки Янакиев (АРТ Рейсинг) с Мицубиши Лансър Ево 9, а трети са Григор Григоров и Петър Сивов (Григоров рейсинг) с Пежо 208 R2 на 3:12,6.

Прогнозите за следобеден дъжд или по-точно порой не се сбъднаха. Валеше само на старта на Бинкос, но след това отсечките бяха сухи. Ангелов  подобряваше времената си на отсечките и спечели и трите. Така укрепи позицията си начело във временното класиране, а за огромната преднина му помогна факта, че Данчо Атанасов загуби повече от минута на второто минаване на Качулка, след като получи повреда в задния диференциал. Проблемът при тях бе да докарат колата до сервизния парк. И успяха. Двамата запазиха и второто си място във временното класиране.

Дуелът между Григоров и дуетът Тихомир Стратиев – Добрин Борисов (Марина моторспорт) с Пежо 208 R2 продължи с пълна сила. Битката обаче бе в полза на Григоров, който бе по-бърз в два от етапите – Бинкос 2 и Ичера 2. Той дори бе втори след Ангелов  в последната отсечка за деня. Разликата между Григоров и Стратиев след края на първия ден е 6 сек. и в утрешните етапи се очаква сериозна битка.

17-годишният Денос Станчовски и навигаторът му Младен Карчев продължават да диктуват темпото в марковия шампионат Хюндай Рейсинг Трофи. Нещо повече – Денис продължава да поддържа високо темпо във всеки един етап, като громи със своя Хюндай i20 Купе със 100 к.с пилоти с 3-4 пъти по-мощни автомобили. Денис е 14-и в общото класиране и първи в клас RC5. Втори в класирането е шведа Адам Вестлунд и датската му навигаторка Дите Камерсгард, която е на минута след Станчовски. Засега Денис стриктно спазва напътствията на своя ментор Петър Гьошев и има намерение да постигне втора поредна победа в марковия шампионат след тази в рали Твърдица три седмици. Третият екипаж с Хюндай i20 Купе – поляците Себастиан Тетер и Томаш Борко са трети в марковата надпревара и 21 в общото класиране.

На 5-о място е турският дует Мустафа Чакал и Мехмет Колеоглу с Мицубиши Лансер Ево 9 , следван от румънците Влад Козма и Флорин Дорка с ФИАТ Абарт 124. Първи в клас RC3 за нашия шампионат е Антон Титов и Динко Георгиев (Мегапорт) със Ситроен DS3 R3. 10-и във временното класиране и трети в RC4 са Кирил Тодоров и Георги Аврамов (Астра рейсинг) с Рено Клио.